fredenwilma.reismee.nl

Ushuaia - Puerto Natales

De vorige keer gaf Rogier aan dat we in Ushuaia zaten, maar ik moet niet vergeten te vertellen dat de reis van Puerto Madryn naar Ushuaia een pittige was. Eerst een busreis naar Comodoro Rivadavia, op welke weg je werkelijk waar niets anders zag dan steppe en een kaarsrechte weg voor je. Bizar dat je 6 uur lang niets anders tegenkomt. Comodoro was niet heel boeiend en het hostel wil ik liever ook snel vergeten (geen raam boven de deur, maar een soort van vitrage om dit te verbloemen ). We hadden de volgende dag een vlucht naar Ushuaia geboekt. Vroeg op het vliegveld en er stond wel al een vliegtuigje, maar meer zo eentje waarmee je boven de stad vliegt om deze te bekijken. Bleek dit uiteindelijk die van ons te zijn. Er konden 30 man in! Oi oi oi en ik ben al zo blij met vliegen. Fijn dat we ook nog twee tussenstops maakten. Dat schijnt hier overigens normaal te zijn, van links naar rechts door het land om zo uiteindelijk op bestemming te komen, erg apart.

In Ushuaia aangekomen naar de plaatselijke VVV. We hadden toch wel een beetje lichtelijke stress (ik vooral, Rogier zei later pas dat hij dat ook wel had gehad....), aangezien in de Planet stond dat je echt vooruit moest boeken en alle boekingsites ook geen plek meer aangaven. Niets bleek minder waar. De aardige mevrouw gaf ons een paar opties en vlak om de hoek was er een superleuk hostel met een supermooie kamer. Helemaal goed.

Ushuaia is het zuidelijkste stadje van de wereld. Dit wordt dan ook goed uitgebuit en overal is de slogan 'el fin del mundo' te zien. Verder vertrekken hier de boten naar Antarctica, dus het stadje zit vol met mensen die wachten tot hun boot vertrekt. Wij hadden echt een wintersport gevoel daar, de temperatuur vergeleken met Puerto Madryn was dan ook wel 20 graden gedaald. We hebben over de Beagle Channel een tocht gemaakt en (wederom) zeeleeuwen, pinguïns en heel veel vogels gezien. Verder hebben we een gletsjer beklommen....en in de sneeuw gestaan!!! Dat was ook het moment dat Rogier erachter kwam dat die bergschoenen van mij niet een heel overbodige luxe waren. Na mij drie maanden gepest te hebben dat ik die 'achtelijke' schoenen zou meenemen heeft hij nu ook een paar aangeschaft. Verder ook nog wat andere hikespullen (zie foto). De volgende dag was hij dan ook helemaal klaar voor de volgende trekking. Toen hebben we namelijk een dagtocht gemaakt naar Tierra del Fuego, waar we een paar mooie wandelingen hebben gedaan.

Inmiddels hebben we Ushuaia weer verlaten en zitten we in Puerto Natales. Morgen gaan we op pad naar het park Torres del Paine om daar de W te lopen. Dit is een meerdaagse trekking die je, je raadt het al, loopt in de W-vorm. Zoals gezegd hebben we een tent gekocht en gaan we kamperen. Hebben goed inkopen gedaan qua kleding en dergelijke en ook voor 5 dagen eten. Echt back to basic dus. Daarbij moet ik ook nog vertellen dat het hier niet normaal hard waait en het koud is voor de tijd van het jaar. Desalniettemin hebben we er super veel zin in. Als we terug zijn zullen we vertellen hoe het is geweest......

Selma

Ow het klinkt of julie je goed vermaken en julie zien echt veel mooie dingen.
Het blijft elke keer spannend wat de reizigers nu weer meegemaakt hebben....heerlijk!!
Enjoy, liefs selly

Paul

Vet hoor! Fred en Wilma voelen zich denk ik prima thuis in Torres del Paine. Wilma, je kan alleen slapen in je tentje, Fred slaapt wel in een grot ;) Heeel veel plezier daar! Chau gringo's

maartje

back to basic! gaat jullie lukken!
heel veel plezier!!!!!

Linda

Kamperen, yihhaa. Leen, jij kan dat.
Veel plezier
x

Stephanie (d5)

Hé Lena,

klinkt heerlijk en ziet er goed uit. Ben echt jaloers! Geniet er maar met volle teugen van!

Liefs,
Steph

Alieke

Heej Marleen en Rogier,

heb net even jullie verhalen gelezen: ziet er goed uit! Zet je aan het denken over wat je in hemelsnaam in Nederland moet!! Heel veel plezier met jullie trip. Bij ARAG is het nog altijd zelfde laken en pak.

Groetjes!
Alieke

jan v dijk

Wat gaaf jullie hebben heel veel foto's die mij bekend voorkomen. gaan julle ook nog naar Fritz Roy en Bariloche is ook heel mooi gr van jan en jose