fredenwilma.reismee.nl

Buenos Aires - Colonia del Sacramento - Montevideo - Piriápolis

Hablamos español muy mejor! We kunnen zeggen dat de Spaanse lessen zijn vruchten hebben afgeworpen. Was wel erg pittig hoor drie uur per dag volledig in het Spaans en dan ook nog een berg huiswerk voor de volgende dag. Maar we redden ons al veel beter dan daarvoor. We dwingen onszelf ook om alles in het Spaans te doen. Dat levert af en toe wel grappige situaties op en soms wordt er toch nog gevraagd of we geen Engels kunnen. Maar we houden vol! Ik wat beter in het praten en Rogier in het begrijpen als er wordt geantwoord. Vullen we elkaar weer helemaal goed aan.

In Buenos Aires hebben we naast het volgen van de lessen een beetje door de stad gewandeld, de belangrijke pleinen, gebouwen, kerken en beelden bekeken en lekker gegeten (bife de lomo!!) en eindelijk wijn gedronken. Belanden nog in een filmset, maar toen we als figurant mee wilden spelen toverden ze vanuit wat slangen water wat regen moest voorstellen. We hebben toen maar vriendelijk bedankt. Verder de zondagsmarkt van San Telmo bezocht en heerlijk in de parken van BA gewandeld. Ik dacht nog 'jee wat een honden hierzo'. Bleek de hondenuitlaatservice te zijn. En niet één, maar wel tientallen. En als je weet dat ik ongeveer alleen Calle lief vindt kan je je voorstellen dat ik niet wist hoe snel ik dat park uit moest komen.....De dag voor kerstavond ben ik nog even door de winkelstraat gewandeld. Iedereen was kado's aan het kopen, de hele stad was afgeladen. Het was zo erg dat je alleen maar met kaart kon betalen of gepast. Hoezo crisis?

De 24e vertrokken we naar Uruguay naar Colonia del Sacramento. Daar kerstavond gevierd in het hostel met een stel Brazilianen, Argentijnen en een Engelsman. Was heel gezellig, zeker toen de Argentijn zijn kaartspel tevoorschijn haalde en allerlei trucs ging showen. Rogier kon er geen genoeg van krijgen ('hoe doet ie dat toch?!?!'). De volgende dag wilden we door het stadje lopen en 's middags naar het strand. Helaas kwam daar niets van terecht. Alles was namelijk dicht. Toen we uiteindelijk fietsen hadden geregeld om naar het strand te gaan wilden we nog snel lunchen, maar ook bleek een lastige opgave. Niet alleen wij maar ook al het personeel had last van de bekende man met de hamer.....Uiteindelijk nog heel snel ff heen en weer gefietst en vervolgens de bus gepakt naar Montevideo.

En ja wat zullen we daarover zeggen.....het leek wel een ghosttown. Niets was open en er was niemand aanwezig. Gevolg was dat wij eerste kerstdag met een hamburger en een biertje bij de Irish Pub zaten. De volgende dag regende het tot overmaat van ramp ook nog eens. We hebben de stad dan ook maar snel weer verlaten.

Inmiddels zitten we in een klein badplaatsje, Piriápolis. Lekker een beetje op het strand liggen en relaxen. Gisteren naar Punta del Este geweest, dé badplaats van Uruguay. En inderdaad één grote parade van dure auto's winkels en dito mensen, jullie kennen het wel. Prima dus dat we aan het eind van de dag weer teruggingen naar het kneuterige stadje Piriápolis. We zitten in een jeugdherberg, maar we zijn hier slechts één groepje backpackers tegengekomen. Eigenlijk heeft het eerder wat weg van een bejaardencentrum. Té grappig.

We gaan zo kijken bij een opvangcentrum voor zeedieren en morgen vertrekken we weer naar Buenos Aires om daar oud en nieuw te vieren. Voor iedereen dan ook alvast een gelukkig 2010!

Rebecca

Wat een top verhalen jongens.. ik droom er helemaal bij weg! Krijg ook steeds meer zin om op reis te gaan! Nog twee nachtjes..aaahhhhh!! Drinken jullie in BA een glas bubbels op ons? Doen wij dat vanuit de lucht ergens boven Frankrijk!! dikke kus

selly

Hej genieten daar dus.
Zo'n kerstavond heb ik in NZ ook gehad maar dan omdat mijn eten gejat was haha. Ach ook dat heeft wat.
Enjoy liefs selly

Tines

wat een heerlijke verhalen. Ik wou dat wij even gezellig bij jullie langs konden komen voor een heerlijke korte vakantie.

Alvast voor straks de allerbeste wensen voor 2010 en tot snel weer. Liefs Tines en Boudewijn

Nadette

Hallo lieverds!

Bijna oud en nieuw!!! Geniet ervan daar en alvast een gelukkig nieuwjaar!!!

XXXX

Pidda & Claar

Lieverds, wat fijn dat jullie aan lieve Calle denken terwijl jullie het zo goed hebben in een park in BA! (Mogen niet intimi dit ook zeggen!) Geniet.....ik ben benieuwd wat Zuid-Amerika jullie nog meer te bieden heeft in 2010!! kus

Mirjam

GELUKKIG NIEUWJAAR! Maar dat gaat vast wel lukken, een beter begin dan jullie nu hebben kan bijna niet :-)

Hebben jullie een mooi feestje gehad? Ik zit hier een beetje brak te wezen na een mooi feestje in amsterdam :-) en ga morgen weer verder klussen in de nieuwe casa! Nog eventjes en dan kunnen we lekker verhuizen. Genietse daar, kusje Mirjam

Noor

Hey Marleen & Rogier! Even een berichtje terwijl ik aan het bijkomen ben van gisteravond. Wat ontzettend geestig dat ik jullie in BA tegenkwam: de volgende keer dat we elkaar tegenkomen gaan we weer met 6 Nederlanders in een taxi :). Liefs, Noor

Opa & Oma vd Ploeg

Hee Marleen en Rogier,

Wij wensen jullie allebei de beste wensen toe voor 2010. We hopen dat jullie het een beetje naar jullie zin hebben. We hebben hele mooie en leuke foto's van jullie reis gezien. We hopen dat jullie ons snel weer op de hoogte houden van jullie reis.

Geniet ervan.

Groeten van Opa en Oma

Marieke

He Leen en Rogier,

Happy new year en dat 2010 maar heel erg top mag worden. De start is bij jullie natuurlijk al geweldig zo lekker op avontuur! Das nog eens een andere kerst en oud en nieuw! Vanochtend lag hier weer een laagje sneeuw. Hoezo een enorm verschil met jullie.....overigens ben ik nog lekker spontaan naar Gerlos geweest. Verrassing van Olger om toch nog even 4 dagen lekker te skien. Helemaal top, maar natuurlijk bij lange na niet zo spannend als jullie belevenissen. Nou schatjes, maak er wat van, geniet, lekker veel foto's op de site zetten en helemaal niet aan thuis denken! Hier is alles hetzelfde, behalve dan dat we waarschijnlijk toch echt carnaval gaan vieren met z'n allen!

XXXXXXXXXXXXXMarieke

Maartje

Hierbij vanuit de auto, richting huis. Een bericht van de Fam de jong. Het was een geweldige week met enorm veel sneeuwval (helaas een dag ook wat natte sneeuw). De Fam. Heeft geweldig geskied en ook ik heb mij vermaakt door te wandelen, te slapen (heel veel!), te lezen en helaas ook rapporten schrijven. Ik ben helemaal ontspannen en de rest... Naja de benen krijgen nu
lekker rust :)
Wat een leuke en gezellige verhalen schrijven jullie. Geniet er lekker van en hou ons op de hoogte!!!

veel liefs g, r, d, m, t en j!

wouter

sawadee kap,gelukkig nieuw jaar vanuit thailand.full moonparty was echt mega!nu aan het relaxen in khao sok vanochtend gekayakt en zo op olifantenrijden!liefs wouter

Nicole

Happy new Year!!! wat een heerlijk begin van het jaar zo in de zon voor jullie. Ik ben net terug van een lekkere week op de pistes en morgen begint het normale leven weer. Moet er nog niet aan denken.......dusssss geniet daar zo in verweggistan nog maar even heeel hard.
Kus Nicole

Linda

Yihoee! Gelukkig Nieuwjaar! Hamburgers en bier, daar is toch niks mis mee ;-)
Ga nu even de hallmark kaart openen! Thanks!
xxx

Robert & Rita Lukkien

Een gelukkig 2010 en nog vele mooie reisverhalen, we genieten van de verslagen zo leuk neergezet.
Heel veel plezier samen op de verdere toch..

Groetjes R & R

Robert & Rita Lukkien